Pappan och dottern

Lördag morgon och morgonpigga pappan är uppe med morgonpigga dottern.
Idag var det dock pappan som vaknade först för ovanlighetens skull. För andra natten sover Filippa i sin spjälsäng och hon verkar gilla det. Två nätter på raken nu har hon sovit ca 23-05 utan mat. Och idag sov hon till åtta efter att ha ätit där vid fem. Själv slog jag upp ögonen 07.31 och var pigg.
Så nu sitter vi här, pappan med en kopp kaffe vid datorn och dottern sprattlandes och jollrandes i babygymet.
Mamman passar på att vila lite till.

Filippa har blivit en riktig pratkvarn de senaste veckorna. Alla möjliga ljud kommer ur munnen och det gör en lika glad varje gång. Ofta glömmer man att prata tillbaka men det är tydligen viktigt att ge barnet respons så mycket man orkar. Det är viktigt för barnets utveckling. Spelar inte så stor roll vad man säger bara man visar tydligt att man är där och lyssnar och pratar tillbaka. Kan man ju tänka sig själv, om man stod och pratade med någon jättemycket och jättelänge och så får man inget svar. Hur tråkigt som helst.

---

Gårdagens arbetsplats:



Spelarna IK Brage stretchar på klassiska Domnarvsvallen i Borlänge inför fredagens träning.
Superettan drar igång på måndag och jag gjorde ett inslag till måndag morgon om läget inför seriestarten. Inget världsomvälvande inslag direkt. Jag har gjort några inför-seriestarten-inslag nu och det går inte att göra på så fasansfullt många sätt. Förhoppningsvis tycker tittaren att det är sevärt i alla fall. Det är ju det viktigste.

Inervju med tränare, intervju med lagkapten. Hur känns det? Hur ser du på era chanser i år? Vad tror du om premiären? Bilder på fotbollsträning ur 11 olika vinklar.

Nu låter det tråkigt här. Men det är det inte.
Det finns betydligt tråkigare saker att göra än att besöka en fotbollsträning på betald arbetstid.
Alltid intressant att se nya idrottsarenor  också. Hade inte varit på Domnarvsvallen förut och jag kunde konstatera att den ser till och med äldre ut än det antika kulturminnet Strömvallen.

---

Ett par färska bilder på dottern.


Bus med goshunden Patrick igår morse.


'Hit med kameran gubbe!'





Babysång i onsdags.


Pappan och dottern försöker trumma i takt.

---

SSK torskade ödesmatchen mot Modo igår och åker ur Elitserien.
Tråkigt, jag höll mina tummar för SSK. Men om man klantar till det som man gör under 8 sekunder i andra perioden får man nästan skylla sig själva. Det får inte se så oskärpt ut i en så viktig match.
Då händer dåliga saker. Till exempel 2-0 i arslet och en enkel biljett till Hockeyallsvenskan.
Leksand vs. SSK nästa säsong då. Alltid något att se fram emot.

---

Nu väntar vi på kvalet till Malaysias GP innan det blir frukost och så småningom en sväng till Maxi för veckohandling. Sen väntar en mycket lugn lördagsafton med stryktips, matlagning och andra delen av Inception som vi började kolla på igår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0