Valspurt

Tillbaka på jobbet idag.
Samma dag som vi kör igång med hårdbevakningen av valet. Två veckor med sädningar som helt eller delvis kommer att fyllas med lokalpolitiska inslag och telegram. Allt kulminerar på valdagen med jobb fram till ett på natten.

Varannan dag i Gävle och varannan dag i Falun har vi tillgång till en valbuss som vi kör ut till olika platser i stan och lyfter de viktigaste frågorna tillsammans med politiker och tittare. Allt spelas in, redigeras ihop och fyller hela sändningen följande dag. Idag var kollegan Maria först ut med ett nedslag i stadsdelen Andersberg och en debatt mellan två politiker om den växande fattigdom som präglat stadsdelen de senaste åren.


Bussen uppställd i Andersbergs centrum i morse.

TV4 har leasat 20 bussar, streapat dom och skickat ut dom till lokalstationerna. Nu får vi göra vill med dom. Vissa använder dom knappt, andra kör fullfjädrade direktsändningar. Vi landar någonstans på mitten och kör en inspelad trekameraproduktion. En helbild och två halvbilder med synkat ljud.

Jag, Anders och Sven utgjorde dagens produktionsteam som Maria fick basa över. Riktigt kul var det.

På onsdag är det min tur att basa.

---


Nytvättad med nya rutorna inför helgens hemresa. Fulare bilar har jag skådat.

---

Höst är det ju.
Det firades ikväll med en klassisk korvgryta. En sån som man gjorde på hemkunskapen.



Purjolök och lök hackades ner bland hackade potäter, morötter och strimlad falukorv. 25 minuters puttrande senare var löken lagom mjuk och potatisen smulig. Bettina var först mycket skeptisk men gjorde sen tummen upp. En succémiddag.

---

Förkylningen är nu nästan helt borta. Men en dryg vecka verkar det ta för mig att bli av med en förkylning. Känns onödigt länge. Imorgon ska det i alla fall bli träning igen. Det känns bra. Det värsta är att den börjar trekvart efter jobbet. Oklart om jag ens hinner hem emellan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0