Bombhot

Kvällspass idag. De här två bilderna sammanfattar min förmiddag ganska bra:





NHL 11, baby! Vilket spel.
Värt varenda öre såhär långt. Inget spel kan få mig lika besatt. En match till, måste vinna. Två timmar försvinner i ett nafs. Tyvärr har allt detta roliga en baksida också.
När det går dåligt framkallar det omedelbar vrede. Är jag ensam hemma tar det formen av mycket barnförbjudna och högljudda svordomar. När Bettina är hemma kommer det ett sammanbitet, lågmält fräsande som är mycket svårbeskrivet i text. Dosan får sig ofta en flygtur också. Men bara lite längre bort i den mjuka soffan.

---

Valets utgång känns inget vidare. De rödgröna förlorade, det är ingen stor katastrof även om jag gärna sett en sådan regering. Katastrofen är Sverigedemokraternas framgång. Det är bara sorgligt att det uppenbarligen finns hundratusentals människor i detta land som köper deras ihåliga och främlingsfientliga politik.

I Gävle är SD nu det tredje största partiet efter S och M med drygt 7% av Gävlebornas röster.

I Söderhamn fick SD över 11%.

---

Herminator!
Daniel Hemansson slog till igår gånger två och gav LIF en mycket skön seger hemma mot Almtuna. Det känns som det var evigheter sen vi besegrade detta svårspelade Uppsalagäng.
Det finns få i LIF jag unnar framgång så mycket som Hermansson. En kille som kom hem i fjol och valde att stanna kvar och kämpa. Ödmjuk, skicklig och med ett äkta LIF-hjärta. Hans andra mål är en given kandidat till årets balja i Allsvenskan.


Herminator!

Kollar borta i sex-åtta veckor. Inte bra alls men det kunde varit värre. Och det är mycket bättre att skadan kommer nu och inte senare på säsongen. Dessutom verkar det ju gå ganska bra utan honom.
Men LIF blir ännu bättre när han är tillbaka. Kollar var tillsammans med Papa Pelle den bästa förra året.

---

Fick ett samtal till redaktionen igår kväll vid halv nio. En mansröst började prata:

- Lyssna noga, det finns en bomb vid Sverigedemokraternas lokal i Gävle. Klick.

Hann knappt fatta vad som sades innan samtalet var slut men det etsade sig fast. Den dittils lugna kvällen tog fart då kan man säga. Ringde redaktören, ringde polisen, chefen ringde, en "säkerhetskonsult" ringde. Vet inte vart det landade riktigt. Det fanns i alla fall ingen bomb.

Inte varje kväll man får ett bombhot till redaktionen. Har tydligen aldrig hänt nåt liknande på redaktionen i Gävle innan. Var ganska skakis där ett tag. Även om hotet inte var riktat mot mig så kände jag mig ganska sårbar där jag satt. Chef Linda såg till att kollega Sven kom ner en sväng och vi åkte tillsammans och tog bilder på lokalen. Sen ringde säkerhetskonslulten som TV4 anlitar och frågade vad som hänt och om jag behövde mer stöd och någon att prata med. Tyckte det räckte med att få komma hem till Bettina och tänka på annat.

---

Skrivbordet i söndags kväll strax efter 21.



Det var en riktigt kul kväll. Stressigt men riktigt lärorikt. Har bara sett valet från tevesoffan innan. Nu var man på plats på valvakorna och jagade politiker med mickan i högsta hugg. Fyra bandade inhopp i fyrans valvaka med bara en dryg timme mellan varje.

Här är det första som sändes en timme efter vallokalsundersökningen kommit. En undersökning som oftast ger resultatet av riksdagsvalet redan vid åtta på kvällen. Därför var det livat hos moderaterna och deppigt hos sossarna.

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/gavle?videoId=1.1819684&selId=1.1062613&currPage=2

Intressantast var nästan att se kontrasterna på standarden mellan valvakorna. Moderaterna hade hyrt hela de flotta konserthuset, röd matta, inträde, trerätters, galastämning, ett fett PA-system med tre stora skärmar och en väl tilltagen fikahörna för media.
Sossarna klämde in sig på betydligt mindre glamorösa Spegeln mitt i stan. Bara att kliva in, pytt i panna med ägg, stammis-Åke satt och tog en pilsner i ett hörn, inte en presshörna så längt ögat nådde.

Trivdes bäst på sossarnas. Öppna famnen och inte onödigt påkostat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0