iMac

Nu har dom kommit. Redaktionens nya kraftpaket.



Fem stycken sprojlans iMac 27" fetingdatorer.
Själva datorn är inbyggd i skärmen så några fula och platsslukande burkar är det inte tal om längre. Ska bli mycket intressant att redigera på en och samma skärm. Tidigare har det skett på två sammankopplade 17-tummare.
Vi ska ha en PC-skärm kvar på sidan för alla PC-program vi kör. Men redigeringsprogrammet Final Cut ska köras på Macen. Och via någon form av omkopplingsprogram ska det altså även gå att köra PC-program i den.

Men den installationen behöver vi inte bekymra oss över (som tur är). Teknikansvarig Peter Forsgård kommer med diverse Mac-folk och fixar den biffen inom kort.

Ska bli så galet skönt att slippa de seeeega Dell-maskinerna som vi har nu.  Minst fem år för gamla för det arbete vi sysslar med. En utav dom har redan klappat ihop och det är bara en tidsfråga innan nästa checkar ut för gott.

---

Slipknots basist Paul Gray är död.
Han hittades på ett hotellrum i Des Moines, Iowa, häromdagen. Förmodligen har en överdos tagit kål på honom. Är rädd att detta kan vara slutet för hela bandet. Gray var en av grundarna och sägs vara den som hållit ihop bandet de senaste åren. Tur att man se dom några gånger i alla fall. Spelningen på Hovet en snöblåsig vinterkväll i början av 2002 är och kommer nog förbli mitt allra starkaste konsertminne alla kategorier. Sånt makalöst drag.
Och jag var där.


R.I.P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0