Dave och bandet dominerade

Min musikaliska karta har ritats om.
Dave Matthews Band är de skickligaste musiker jag skådat på en scen. Så tajta och samspelta så det är svårt att greppa. Kände inte igen hälften av låtarna men vilken lyx att få uppleva dem live första gången. Nu börjar ett mödosamt men härligt arbete med att lyssna in sig på deras sju studioalbum.

Måste ha känts märkligt för Dave och grabbarna i bandet att kliva in i lilla Fryshuset inför typ 3000 pers. Under en genomsnittskonsert i USA står 50 000 betalande framför dem. Den första dagen.

Lite skillnad i inkomst per bandmedlem om man säger så. Men de såg glada ut ändå.

Det ska dock sägas att DMB står där i god livekonkurrens med Mastodon och Slipknot.

---

Det är mycket lokal sport just nu. Ungefär samtidigt som Brynäs går in i slutspel har Gefle allsvensk premiär (0-0 mot Elfsborg) och ikväll spelar SAIK mot Bollnäs i en avgörande semifinal om finalplatsen på Studenternas. Nyhetschef Roos skickar mig förmodligen till Göransson arena i Sandviken ikväll för att dra in en intervju efter matchen.

Och på söndag är man på plats på Studenternas. Ska jobba tillsammans med en reporter från Uppsala och dra in material till båda våra sändningar.

---

Det ska renoveras på jobbet. Det gamla kontrollrummet ska rivas ur och det som är kvar av studion ska monteras. Vi sänder ju sedan ett år tillbaka från Stockholm och utrustningen behövs inte längre. Samtidigt ska lokalen få en uppfräschning med nya möbler och annat.


Rivargubbarna tar bort desken där programledaren stod.


Borta. Jag satt förut i rummet bakom den stora glasrutan och styrde sändningarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0