Mormor och Farmor

Filippa ligger och sover på en huvudkudde i vår soffa.
Hon blir bara vackrare för varje timme som går. Allt vi gör kretsar kring henne just nu. Ordningen i hemmet har fått stå tillbaka lite till förmån för lite extra närhet.

Igår kväll stod jag och Bettina och borstade tänderna samtidigt på vår toalett precis som vi gjort hundratals andra kvällar de senaste åren. Spotta ut, skölj och torka munnen som vanligt.
Sedan kom den stora skillnaden.
När jag kom ut ur badrummet och kastar ett öga på sängen ligger vår dotter där insvept i en gosig filt och sover. Insikten gör en alldeles varm. Vad var liksom meningen med oss två tillsammans innan vi väntade och fick Filippa? Stark kärlek såklart, men det vi nu har tillsammans är så mycket större. Svårt att beskriva.

---

Igår var mormor Birgitta och moster Helén. Idag kom farmor Agneta.
De första besöken är vädigt välkomna. Lite avlastning med matlagning och annat pyssel är så väldigt värdefullt. Men ännu finare är det naturligtvis att se kärleken och glädjen vid det första ögonblicket i kontakt med barnbarnet/systerdottern.

Två bilder får säga resten.


Mormor och moster.


Farmor.

---

Pappadagarna försvinner fort.
Tio har blivit sex i ett nafs och snart är det dags att jobba lite igen.
Men bara i tre dagar. Sen har jag tagit ut två veckors semester som räcker från torsdag den 16:e december till måndag 3:e januari.
Sweet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0