In Flames We Trust

Fullsmockat på Hovet igår. Typ 8 000 pers.
Inte en kotte till hade fått plats på läktarna eller på golvet. Totalt spelade fem band. De första, Maylene and the sons of disaster, var riktigt bra. Sen blev det sämre med nästa band som jag inte ens minns namnet på.

Sen kom Dead by April och körde stämningen i botten.
Det var, verkligen utan att överdriva, det absolut sämsta jag någonsin sett på en scen i likande sammanhang. Att de spelar som tredjeband är bara pinsamt. De såg ut som svartrockare och sjöng som fjollor. Innan spelningen hade jag bara hört deras Robinson-hit (och enda kända låt) var jag helt säker på att dom hade en tjej med i bandet. Men det hade dom inte. Även om det lät så. Brr.

De blev faktiskt utbuade. Folk visslade på läktarna och efter varje låt var det fler burop än applåder.

Tur då att Killswitch Engage sen klev in på scen och visade var skåpet skulle stå. Ett band som utanför norden egentligen är större än In Flames. Men de var verkligen ödmjuka och såg uppriktigt lyckliga och förvånade ut över det mottagande dom fick. En riktigt fin upplevelse. Och när dom avslutar med sin grymma cover av Dio's  "Holy Diver" hoppar hela Hovet.

Redo för huvudakten.

När sen syntslingorna som inleder Cloud Connected startar står vi där två-tre meter framför scenen och är så sjukt laddade. Fullt ös. Spelningen flyter på otroligt bra. Det märks att In Flames av många kallas för världens bästa liveband. Höjdpunkterna är inledande Cloud Connected, fyrverkeriladdade Delight and Angers och Come Clarity när alla plockar upp mobilerna och Hovet ser ut som vintergatan.

Sen står de två sista låtarna i särklass. Då kommer nämligen bandets grundare Jesper Strömblad upp på scen efter nästan ett år på rehab för sitt alkoholmissbruk. Med en tröja som det står "Rehab is for quitters" på lyfter han sen med "Take this life" och avslutande "My sweet shadow" spelningen till en ny nivå. Han ser normalt för det mesta väldigt butter ut på scen. Men nu kan han inte hålla sigfrån att flina som ett barn på julafton genom de  båda låtarna.

Minus då.
De förändrar inte setlisten någonting jämfört med spelningen i tyskland två kvällar innan. Kom igen grabbar. Åtminstone en unik låt på hemmaplan är väl inte för mycket begärt?

Bilder från kvällen:


Killswitch öser på.


Vigge och undertecknad strax innan In Flames.


Come Clarity.


Publikhavet från läktaren vid vattenpaus.


Nöjda besökare.

---

Jakten är över. Tog tuben in till Åhlens City igår för att en sista gång försöka hitta ett Trivial Pursiut. Och direkt innanför dörren på T-bane-plan hade dom ställt i ordning TP-hyllan åt mig. Succé!


TP Familjeutgåva, 699 riksdaler.

---

Hörde att det var direktsänd karaoke-final någonstans i närheten av Hovet. Va? Idol?

---

Helger såhär års innebär Vinterstudion i SVT och en klistrad Bettina. Fick bära in frukost till henne där i soffan. Gick inte att slita sig en sekund.


Frukost på soffan.

---

Match ikväll.
Men sitter på bänken. Har varit förkyld i veckan och känner mig allt annat än hundraprocentig. Så en A-lagsmålvakt är inkallad och det finns goda chanser för vinst idag. Vi gör inte samma dåliga insats som sist. Det är omöjligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0