Den enes död...

I tisdags small det till.
Det nästan läskigt lugna nyhetsläge som präglat Gävle i flera månader fick en elchock när Ericsson exakt kl14 på eftermiddagen meddelade att de lägger ner hela sin verksamhet i Gävle. Bye bye till nästan 900 anställda plus cirka 300 inhyrda via bemanningsföretag. Gävles fjärde största arbetsgivare utraderad.

En hård spark mot en redan liggande arbetsmarknad.
Nästa år beräknas Gävleborg ha en arbetslöshet på 10,9%. Tio komma nio procent.

Vi i mediadrevet har dock haft fullt upp de senaste dagarna. Alla möjliga vinklar har behandlats och de sparkade har jagats utanför sitt jobb, på arbetsförmedlingen och i sina hem.
Allt för att få en kommentar.
Ibland känner man sig rätt ryggradslös när man, ett par timmar efter folk har fått reda på att dom fått sparken två veckor före jul, jagar dom med mikrofon och kamera för att få chock och uppgivenhet inspelad på band. Men det är vad nyhetschef och tittare vill ha. Bara att göra sitt jobb.


Delar av Drevet på den extrainsatta presskonferensen på Ericsson i tisdags.

Notera det nästan överfulla fikabordet med såväl bullar som kaffe och mackor. In i det sista försöker företaget muta oss med godis så vi kanske inte tar till de där riktiga domedagsrubrikerna. Det fungerar sällan.

---

Super Mario Bros Wii är införskaffat efter kraftiga påtryckningar från Bettina-håll.
Först trodde jag inte att det skulle vara så kul.
Men det är faktiskt lika välgjort och fantastiskt beroendeframkallarna som föregångarna Super Mario Bros 1-3 till NES och Super Mario World till SNES.
Väl värt 500 riksdaler.

---

Det enda positiva med Ericsson-nedläggningen (förutom det grymma nyhetsläget) är att en del av de avvecklade arbetstillfällena istället går till Katrineholm. Den enes död...

---

En förkylning med snuva och halsont drabbade mig hastigt i onsdags. In i det sista tvekade jag att gå till jobbet igår men jag gick ändå. Jag har inte varit sjuk en enda dag på jobbet hittils och ville inte bryta den fina sviten för en liten förkylning. Hoppade i alla fall träning igår och känner mig faktiskt något bättre idag. Bara snuva, inget halsont.

Dock lär halsen i alla fall vara fördärvad innan den här dagen är slut.
In Flames och Killswitch Engage intar ikväll Hovet. Styr söderut strax efter lunch.
Möter upp med Vigge o co nån gång under eftermiddagen. Är galet laddad.

Tråkigt drag det kommer vara när Cloud Connected tickar igång...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0